Sunday, December 1, 2019

Prajitura cu mere de post



Ingrediente

  • Avem nevoie de
  • -5 mere de marime medie ( cele mai bune sunt merele galbene
  • fiind mai fragede)
  • -25gm margarina Sunflow
  • -4 linguri de zahar
  • -2 lingurite scortisoara macinata
  • Pentru baza:
  • -125 gm faina
  • -50 gm biscuiti Amaretto d’Italia
  • -75 gm margarina Sunflow moale
  • scoasa din timp de la frigider
  • -50gm zahar
  • -1 lingurita vanilie pudra
  • -1/4 lingurita esenta de rom

Mod de preparare

Aluatul se prepara amestecand bine faina,margarina,zaharul,vanilia,esenta de rom si biscuitii faramitati.
Intr-o forma cu peretii detasabili de 23 cm se aseaza hartie de copt pe baza; apoi se pune aluatul si se apasa bine cu ajutorul unei linguri.
Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in sferturi.
Sferturile de mar astfel obtinute ,se feliaza cat mai subtiri si se aseaza peste aluat putin suprapuse .
Se aseaza in cercuri concentrice , pornind de la exterior spre interior, pana se acopera complet aluatul.
Margarina se topeste in cuptorul cu microunde si se ung merele cu ajutorul unei pensule de bucatarie.
Se presara cele 4 linguri de zahar si apoi scortisoara macinata.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se coace prajitura 40 de minute.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment